TERAPIA EMMETT

Terapie Bowen. Terapie Emmett. Biorezonanță
STABILEȘTE O PROGRAMARE

CE ESTE TERAPIA EMMETT ?

Terapia Emmett este o terapie corporală, dezvoltată de terapeutul australian Ross Emmett cu scopul de a oferi clienților săi o eliberare rapidă de durere și disconfort, ceea ce duce la o creștere a calității vieții. Tehnica Emmett foloseste o combinație de apăsări ușoare cu degetele și mișcări blânde executate peste fibrele musculare pentru a detensiona anumite grupe musculare, ceea ce va ajuta corpul persoanei să revină la o stare de echilibru. Terapia Emmett este foarte eficientă atât ca terapie de sine-stătătoare, însă poate fi folosită și în combinație cu diverse alte forme de terapie, cum ar fi masajul, fizioterapia, terapia Bowen, chiropractica, șamd.

Cum funcționează Terapia Emmett?

Terapia Emmett se bazează pe înțelegerea felului în care organismul uman răspunde la atingerea ușoară. Se pare că organismul reacționează cumva similar modului în care funcționează un dispozitiv cu touch-screen. Pe corp există mici senzori, cunoscuți și sub numele de puncte Emmett, care permit accesul la creier prin intermediul atingerii ușoare a terapeutului. Iar pe langă faptul că aceste puncte influențează în mod direct acțiunea mușchilor, ele pot avea conexiuni emoționale și de memorie.
În timpul ședinței, terapeutul aplică presiune ușoară în punctele Emmett ale clientului folosind "degetul Emmett" sau degetul mijlociu al mâinii sale. Acest proces eliberează traumele sau emoțiile negative memorate în aceste puncte, împreună cu durerea, și le permite mușchilor din zona respectivă să functioneze normal. “Magia” terapiei Emmett constă în abilitatea acesteia de a ajunge la “rădăcina” problemei și a o impiedica să revină.

Care sunt beneficiile Terapiei Emmett?

Terapia Emmett restabilește funcționarea normală a corpului prin faptul că ajută la “eliberarea” traumelor memorate în punctele Emmett de pe corp, care provoacă durere, disconfort, imobilitate și probleme emoționale. Această terapie naturală poate contribui la ameliorarea durerilor și disconfortului asociate cu o mare varietate de afecțiuni, printre care și următoarele:

Congestie limfatică și probleme respiratorii


Crampe abdominale și disconfort digestiv


Probleme pe intestine, inclusiv Sindromul colonului iritabil


Amețeli și congestii ale sinusurilor


Retenție de fluide în corp


Disconfort în timpul sarcinii


Probleme ale articulațiilor (umeri, coate, încheieturile mâinilor, genunchi, șolduri, glezne)


Dureri de spate, inclusiv sciatica


Dureri pe călcâie și labele picioarelor


Tendinite


Spondilita anchilozantă


Dureri de cap și migrene


Probleme posturale


Sindrom de tunel carpian


Insomnie și alte tulburari de somn


Stres și anxietate


Ce presupune o ședință de Terapie Emmett?

Ședintele de terapie Emmett se execută de obicei peste îmbrăcăminte ușoară și durează între 30 și 50 minute. În funcție de problemele adresate, ședința de terapie se poate desfășura cu clientul stând în picioare, așezat pe scaun sau întins pe masa de tratament. Terapeutul evaluează clientul și construiește fiecare sesiune de tratament în funcție de nevoile particulare ale acestuia.
Pe langă faptul că determină schimbări pozitive în mușchi, terapeutul ajută de asemenea clientul să conștientizeze și să maximizeze aceste schimbări în corp pentru a se asigura că procesul de îmbunătățire a stării de sănătate a acestuia va continua și în perioada următoare. Rezultatele tratamentului sunt aproape instantanee. Chiar înainte de a părăsi clinica, clientul poate observa diverse schimbări în corp, cum ar fi o îmbunătățire a flexibilității, a echilibrului, creșterea mobilității, reducerea nivelului durerii, îmbunătățirea respirației, precum și a altor funcții ale corpului, în funcție de tratamentul pe care l-a primit.
Terapeutul poate uneori să recomande unele exerciții ușoare, pe care clientul le poate face acasă, cu scopul de a obține o recuperare mai rapidă. Unele persoane vor avea nevoie doar de o singură ședință de terapie, în timp ce altele pot avea nevoie de mai multe ședințe, în funcție de afecțiunea care se doreste a fi adresată și de severitatea acesteia.
Terapia Emmett este o formă de terapie extrem de blândă, de care poate beneficia orice persoană indiferent de vârsta si de starea sa de sănătate. Poate fi aplicată adulților, copiilor, bebelușilor și persoanelor vârstnice, deoarece nu are nici un fel de efecte adverse și nu are capacitatea de a înrăutăți starea inițială.

Contactează-ne pentru detalii

Terapie Bowen. Terapie Emmett. Biorezonanță
STABILEȘTE O PROGRAMARE
frame-contract