ORIGINI ȘI FILOZOFIE

Terapia Bowen se bazează pe munca regretatului terapeut australian Thomas Ambrose Bowen (1916 - 1982). Acesta a început să își dezvolte propria tehnică terapeutică în Geelong, Australia, la începutul anilor 50, inițial din dorința de a-și ajuta soția care suferea de astm și care necesita frecvent spitalizare. În timp, Tom a început să îi aplice nişte metode personale, pentru a o ajuta să depăşească crizele de astm. Starea lui Jessie se îmbunătăţea constant, astfel că de la un moment dat nu a mai avut nevoie de medicamente sau spitalizare, datorită metodei lui Tom.

În timpul liber, Tom mergea la clubul sportiv din Geelong, întrucât iubea înotul, ciclismul şi cricketul. A devenit directorul acestui club şi a antrenat mulţi tineri în diferite sporturi şi exerciţii fizice. Dacă existau cazuri de accidente sportive, Tom aplica imediat câteva proceduri concepute de el şi obţinea rezultate extraordinare. De asemenea, la serviciu el putea să îşi ajute orice coleg care suferea de vreo durere. Vestea că Tom avea o metodă proprie care îi ajuta pe cei suferinzi s-a răspândit repede şi, ca urmare, pe la sfarsitul anilor 50, Tom Bowen a decis să deschidă o clinică unde lucra seara. Ulterior și-a părăsit slujba de zi pe care o avea pentru a se devota în întregime noii sale profesii. Reputația sa a crescut enorm de-a lungul timpului, ajungând să trateze până la 13000 de persoane pe an, în perioada anilor 70.
Autodidact,Tom Bowen a studiat anatomia, acupunctura, osteopatia și, pas cu pas, experimentând continuu, a reușit să dezvolte o metodă unică de tratament. El a fost inspirat de principiul conform căruia organismul uman are abilitatea de a se “auto-regla.” Pentru el, tehnica terapeutică ideală era aceea care stimula sistemul pentru a reechilibra disfuncțiile rezultate din vătămarea țesuturilor. El a încorporat în munca sa următoarele principii fundamentale: structura guvernează funcția și totul este interconectat. De aceea, considera că vătămarea oricărui țesut va perturba funcționarea întregului sistem. Domnul Bowen și-a propus să restabilească integritatea structurală a corpului într-un mod care să permită funcționarea optimă a organismului. De asemenea, el credea în existența unei energii vitale (sau Chi). Conform Medicinei tradiționale chineze, această energie trebuie să circule liber prin întregul corp pentru a asigura o bună stare de sănătate. Geniul lui Tom Bowen constă în faptul că a “descoperit” un sistem de mișcări sau proceduri care restabilesc curgerea naturală a acestei energii vitale în corp.
CITEȘTE MAI DEPARTE

Contactează-ne pentru detalii

Terapie Bowen. Terapie Emmett. Biorezonanță
STABILEȘTE O PROGRAMARE