CUM SE DESFĂȘOARĂ

CUM SE DESFĂȘOARĂ ȘEDINȚA DE TERAPIE?

Pacientul poate fi culcat pe un pat sau pe o masă de masaj, acoperit, într-o pozitie confortabilă, dar tratamentul Bowen se poate aplica şi unui pacient aşezat pe scaun.

Un tratament Bowen constă în aplicarea unor mişcări delicate, efectuate cu degetele, pe anumite puncte specifice, asupra muşchilor şi ţesutului conjunctiv, fie direct pe piele, fie peste o îmbrăcăminte uşoară. Prin aplicarea acestor mişcări se transmit mesaje corpului, prin intermediul sistemului nervos, recuperând memoria celulară a unei stări ideale de relaxare şi echilibru.

Între secvenţele de mişcări există câteva minute de pauză, timp în care pacientul se odihneşte, singur. Aceste pauze sunt foarte importante şi dau un caracter unic acestei terapii, deoarece oferă corpului posibilitatea de a prelucra mesajele declanşate de miscarile Bowen şi de a iniţia procesul de vindecare.
Mişcările delicate şi totuşi puternice ale acestei terapii trimit impulsuri neurologice la creier, care trimite imediat răspunsuri de relaxare musculară şi reducere a durerii. Mişcările creează fluxuri de energie. Impulsurile trimise prin sistemul nervos reamintesc organismului să-şi recapete mişcările normale la nivelul articulaţiilor, muşchilor şi tendoanelor. Aceasta ajută la îndepărtarea spasmelor musculare şi la îmbunătăţirea fluxului sangvin şi limfatic. Terapia Bowen ajută organismul să-şi revină la starea de echilibru prin intermediul sistemului nervos şi bioenergetic.~

Spre deosebire de alte terapii manuale, terapia Bowen nu folosește manipulări în forță. Terapeutul nu forțează organismul pacientului să execute o comandă, ci permite acestuia să întreprindă acele acțiuni necesare pentru a se auto-vindeca, în propriul său ritm. Într-o ședință, terapeutul se poate concentra pe o problemă specifică sau se poate adresa organismului ca un întreg, într-o manieră holistică.
Rezultatele pot fi remarcabile chiar de la prima ședință, procesul de auto-vindecare derulându-se și pe parcursul zilelor următoare. Efectele după o şedinţă durează în general între 5 şi 10 zile. Organismul, odată începând activitatea de vindecare, continuă să “lucreze” şi în zilele următoare.

Tratamentele se aplică, de regulă, la interval de șapte zile, după ce corpul a integrat schimbările declanșate de mișcările și procedurile aplicate în ședința precedentă.

Pacientul poate raporta o stare de bine imediat după şedinţa de tratament. Durerile acute, în general problemele musculare şi osoase, se pot remedia imediat, între una şi cinci şedinţe. Problemele mai grave, afecţiunile cronice pot necesita o perioadă mai lungă de tratament, dar rezultate favorabile apar curând.

Pacientului i se recomandă ca după şedinţele de terapie Bowen să facă plimbări, să nu stea așezat mai mult de jumătate de oră, în ziua primirii tratamentului, pentru a facilita integrarea schimbarilor în corp, să bea cel puțin 2 litri de apă pe zi pentru a ajuta organismul să elimine toxinele și a facilita rehidratarea fasciei.
CITEȘTE MAI DEPARTE

Contactează-ne pentru detalii

Terapie Bowen. Terapie Emmett. Biorezonanță
STABILEȘTE O PROGRAMARE